Reviews.

Onze klanten aan het woord.

Reviews.

Onze klanten aan het woord.

Taco

Nooit meer anders

In het voorjaar van 2022 was ik op zoek naar een ‘betaalbare’ aluminium sloep met een benzinemotor in ‘de bun’.Het idee was om die motor dan over enkele jaren te kunnen vervangen voor een elektrische versie. We wonen in het centrum van Amsterdam waar nunog maar enkele laadpunten voor boten zijn. Een verlengsnoer van de boot naar ons huis is geen optie.

Via internet kwam ik in contact met Holland Jacht techniek en hun unieke accu pods die hoge capaciteit en draagbaarheid combineren. Na een proefvaart van een half uur besloot ik direct tot aankoop. Daarbij speelt ook een rol dat ik het leuk vindt een boot te kopen bij de ‘makers van de boot’ en niet bij iemand de dealerschap heeft van een groot merk.

Mijn Dynasty 600 sloep met E-propulsion Evo motorvaart 8 tot 10 uur stevig door of ruim 12 tot 16 uur de in de gracht maximale toegestane snelheidvan 6 km/h. De vier accu’s laad ik thuis eenvoudig tegelijk op aan één stopcontact. Bij nagenoeg volledige ontlading zijn de pods na maximaal 4,5 uur weer op 100%. Met de app kan ik status van de accu’s goed monitoren.

De elektromotor is onderhoudsvrij, enorm betrouwbaar, heeft genoeg vermogen en al het koppel is direct beschikbaar. Dat is prettig als je ‘even’ een rondvaartboot of onervaren toerist in een gehuurd bootje moet ontwijken. Last out not least de motor is stil. Dat is heerlijk als je door natuurgebieden vaart of een gesprek wilt voeren met iemand die aan de andere kant van de boot zit.

De boot is zelflozend en kan 365 dagen per jaar zonder dektent in de gracht blijven liggen. Zwervers en vandalen kiezen steevast voor een andere boot.De gemeente Amsterdam verleend 70% korting op het vignet / liggeld ten opzichte van een vergelijkbare boot met benzine of dieselmotor.

Ik ben na een half jaar ervaring nog steeds 100% blij met mijn keus voor deze sloep en de elektrische motorisering.

Michiel

In de zomer van 2022 besloten wij om een nieuwe sloep te laten maken. We wilden graag elektrisch gaan varen vanwege het milieu, maar ook omdat we daarom veel minder onderhoud zullen hebben. We kwamen al snel bij Vaarstroom terecht waar ze voor ons een prachtige, volledige elektrische sloep hebben gebouwd met een supersnelle levertijd.

We vonden het belangrijk dat we genoeg vaartijd zouden hebben op de accu zodat we lekker ontspannen ook wat verdere tochtjes kunnen maken. Vaarstroom heeft daarom voor ons een zeer krachtig accupakket samengesteld waarmee we met gemak 2 dagen kunnen varen. De sloep vaart heerlijk rustig en geluidloos en dat is echt een hele andere en ontspannen ervaring als je gewend bent om met een diesel te varen! Wij zijn dus blij!

Jeanine

Het is een heerlijk rustgevende beleving om met de elektrische sloep te varen. En het gemak van de accu’s die je na een lekker lange dag varen weer kan opladen, is groot. Elektrisch varen is dé manier om lekker te ontspannen op het water.

Rachid

Binnen 1 week was mijn boot omgebouwd naar elektrisch. Bij Vaarstroom beschikken ze over de nodige deskundigheid en de bereikbaarheid was top! Mijn boot werd zo uit het water getakeld.

Uw boot laten ombouwen naar elektrisch of hybride?

Aanmelden